img

Sirkka-Liisa Kähärä, SDP:n kaupunginvaltuutettu, hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja ja aluepäällikkö Vantaalta

Olen reilu viisikymppinen vantaalainen järjestötoimija, JHL:n Etelä-Suomen alueen aluepäällikkö ja SDP:n kunta- ja hyvinvointialueeni poliitikko 

Olen ollut mukana politiikassa nuoruudestani lähtien. Koen, että yhdessä voimme muuttaa yhteiskuntaa niin, että se toimii ihmisten parhaaksi.

Uskon siihen, että pienet teot muuttavat ja muovaavat elämäämme koko ajan. Se, että jokaisesta pidetään huolta, on oltava yhteiskunnassamme kantava arvo. Olen itse omassa elämässäni pyrkinyt eteenpäin siten, että omilla päätöksilläni ja kannattamillani asioilla, olen voinut vähentää eriarvoisuutta sekä tukemaan heikoimmin toimeentulevia.

Asun Vantaalla ja olen vahvasti uusimaalainen. Työskentelin yli 15 vuotta sairaanhoitajana terveysasemalla. Viimeiset vuodet olen työskennellyt Vantaan kaupungilla, sosiaali- ja terveydenhuollon digitaaliset palvelut yksikössä. Helmikuusta 2021 aloitin työn ammattiliitto JHL:ssa Etelä-Suomen alueen aluepäällikkönä.

Toimivat sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut vaikuttavat suoraan ihmisten hyvinvointiin, tämän tiedän varmuudella oman työkokemukseni ansiosta. Siksi hyvinvointia edistävät palvelut ja niiden ylläpitäminen ovat minulle todella tärkeitä

Iso osa työidentiteettiäni on ammattiyhdistysliike; jäsenyys ja vapaaehtoistyö sen parissa. Liike on vienyt mukanaan, yhdistystoiminnan ja JHL:n edustajiston puheenjohtajuuden myötä olen päätynyt työhön Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon.  Työntekijöiden yhteistoiminta ja työelämän kehittäminen työntekijöitä kuunnellen on suomalaisen yhteiskunnan voimavara. Siitä ei pidä luopua.

Politiikka on ollut minulle arkipäivää jo lähes 30 vuotta. Olen kaupunginvaltuutettu, kaupunkikulttuurilautakunnan puheenjohtaja ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja. Olen toiminut sosialidemokraattisen valtuustoryhmän vetäjänä Vantaalla aiemmin noin 10 vuotta. Sosialidemokraattisessa liikkeessä olen toiminut useissa eri luottamustehtävissä aina oman kaupunginosan yhdistystoiminnasta puoluevaltuustoon saakka.

Arkeni on vauhdikasta työn, politiikan ja järjestötoiminnan eri tehtävien yhteensovittamista. Vapaa-ajalla rentoudun parhaiten lenkkeillen tai muuten urheilun parissa sekä viettämällä aikaa läheisteni seurassa. Olen naimisissa ja minulla on kaksi aikuista, jo kotipesästä lentoon lähtenyttä lasta.

Voit tutustua työ- ja koulutushistoriaani tai lukea enemmän tarinastani.