img

CV – urani ja luottamustehtäväni

 

Sirkka-Liisa Kähärä

Ikä:  Kokenut nainen. parhaimmassa iässä, eli  reippaasti yli 50-vuotta.

Työ:  Työskentelen JHL:n Etelä-Suomen alueen aluepäällikkönä, jossa johdan ja koordinoin JHL:n Etelä-Suomen alueellista toimintaa, edunvalvonta- ja järjestötyötä sekä yhteiskuntavaikuttamista, yhdessä aluetoimiston, ammattiyhdistysten ja aktiivisten jäsenten kanssa.

Koulutus: Koulutukseltani olen röntgenhoitaja ja sairaanhoitaja (AMK)

”Hoitoon ja hoivaan sekä ihmisten kanssa toiminta ovat olleet minun juttuni, ensin kouluttauduin röntgenhoitajaksi ja lasten ollessa pieniä ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi. Nyt opiskelen sosiaali- ja terveydenhuollon muutoksen johtamisen ylempää ammattikorkeakoulututkintoa”

Perhe: Perheeseeni kuuluvat aviomiehen lisäksi 2 aikuista lasta.

”Mieheni kanssa olemme olleet tiimi jo pitkään, naimisissakin jo yli 30 vuotta. Kaksi lastamme ovat lentäneet jo pesästä, mutta onneksi he piipahtavat usein meillä.”

Yhteisten asioiden hoito

Halu vaikuttaa asioihin ja saada aikaan muutoksia sai minut lähtemään aikoinaan kuntavaaleihin ehdolle ja tulin valituksi kaupunginvaltuutetuksi vuonna 2005. Siitä lähtien on ollut monenlaisia luottamustoimia, tällä hetkellä olen Vantaan kaupunkikulttuurilautakunnan puheenjohtaja. Ensimmäisissä hyvinvointialueiden vaaleissa minut valittiin suurimmalla äänimäärällä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuustoon ja sen puheenjohtajaksi.

Ammattitaitoiset ja motivoituneet työntekijät muodostavat yhden kivijalan Suomen menestykseen. Ammattiyhdistysliikkeen tehtävä on turvata työntekijöiden työolot  ja edunvalvonta sekä puuttua aktiivisesti työhön liittyviin epäkohtiin.  Olen toiminut aktiivisesti omassa liitossa Julkisten ja Hyvinvointialojen ammattiliitto JHL:ssa, jonka edustajiston puheenjohtajana olin, ennen kuin minut valittiin JHL:n aluepäälliköksi.

Kaikenikäiset tarvitsevat monipuolista ja mielekästä liikuntaa, siksi toimin Rekolan Raikkaan puheenjohtajana. Me haluamme tarjota kaikille mahdollisuuksia kokea onnistumisen tunteita. Samaa ajatusta seurasin myös tehtävässäni kattojärjestö Työväen Urheiluliitto TUL:n hallituksen ja valtuuston jäsenenä.

Oma koti on ihmiselle tärkeä asia. Olen toiminut usean vuoden ajan Vuokralaiset ry:n puheenjohtajana, koska vuokralla asuvat tarvitsevat tietoja, neuvoja ja ohjausta sekä etujensa valvojaa Suomessa. Puheenjohtajana pääsin vaikuttamaan asioihin, joilla on merkitystä kohtuuhintaisen asumisen mahdollistamiseksi.