Maan hallitus sallii naisten syrjimisen

Viime viikolla puolustusministeri Niinistö (SIN.) esitti, että naiset pitäisi poistaa asepalveluksesta säästösyistä. Esitys on mielestäni törkeä. Se välittää vastuuttoman viestin siitä, että naisia voi syrjiä työelämässä ja erityisesti silloin, kun työntekijäkustannuksista halutaan säästää.

Suomalainen yhteiskunta on rakentunut tasa-arvoisten työmarkkinoiden avulla. Niin naisten kuin miestenkin työpanosta tarvitaan veronmaksajina ja huolehtimaan muun muassa iäkkäiden ja lasten hyvinvoinnin edellytyksistä. Valitettavasti nykyisen porvarihallituksen toimet, tämä viimeisin ulostulo mukaan lukien, on vaikeuttanut naisten asemaa yhteiskunnassa ja pienipalkkaisten naisvaltaisten alojen työntekijöiden toimeentuloa.

Jo aiemminkin naisten elämään ja tulevaisuuteen on puututtu vallassa olevan hallituksen päätösten kautta. Hallituksen ajamat julkisen sektorin lomarahaleikkaukset pienentävät rajusti työntekijöiden tulevaa eläkekertymää. Epäoikeudenmukaista tämä on myös siksi, että eläkekertymä on muutoinkin pienempi verrattuna miesvaltaisiin aloihin.

Talouskasvu ei näy julkisen sektorin palkkauksessa, työoloissa tai työntekijöiden määrässä

Nykyisestä talouskasvusta ei pääse nauttimaan kovinkaan moni, ei esimerkiksi julkisen sektorin työntekijät, jotka ovat uupuneita työmääränsä alle. Talouskasvu ei näy alan palkkauksessa, työoloissa tai työntekijöiden määrässä. Näyttää pahasti siltä, että nykyinen hallitus haluaa pääasiassa edistää naisten hakeutumista kotiin hellan ja lapsikatraan väliin. Se on täysin vastaan tasa-arvoisen ja hyvinvoivan yhteiskunnan arvoja.

Sirkka-Liisa Kähärä