Minäkin äänestän Tuulaa!

Presidentin vaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina 28.1.2018. Ennakkoäänestää ehtii vielä tiistaina. Sosialidemokaattien ehdokas Tuula Haatainen, numerolla 6, on vaalikampanjan edetessä tuonut mielestäni ansiokkaasti esille presidenttiyteen vahvasti liittyvät ja myös itselleni tärkeät asiat.

Alla muutamia syitä siitä, miksi minäkin suosittelen äänestämään Tuulaa:

  1. SDP:n presidenttiehdokkaalla on arvopohja, jonka hän myös tuo julki. Tuulalla on kykyä ja halua nostaa keskusteluun ikäviäkin asioita, jotka kohtelevat ihmisiä epätasa-arvoisesti ja aiheuttavat taloudellisia ongelmia. Nyt kun porvarihallitus haluaa murentaa hyvinvointiyhteiskunnan perusteet lopullisesti, on entistä suurempi merkitys presidentillä, joka nostaa esiin äänen tuloerojen kasvua vastaan.
  2. Ihminen ensin. Tämä on Tuulalle tärkeä asia ja olen tämän itsekin huomannut työskennellessäni Tuulan kanssa muutamissa työryhmissä. Kun asiantuntijat teoreettisesti pohtivat ongelmia ja niille ratkaisuja, Tuula kysyy usein: mitä tämä tarkoittaa palvelujen käyttäjälle, ihmiselle? Miten tämä helpottaa palvelujen saatavuutta? Asioiden eteenpäin vieminen, kansalaisten puolesta puhuminen ja vaikuttaminen tarvitsevat aidosti sydäntä ja kykyä välittää ihmisistä. Tuulalla on sydäntä sanoa niin positiivisista kuin kehitettävistäkin asioista.
  3. Turvallisuus ei ole vain puolustus- ja ulkopolitiikkaa. Turvallisuuden tunne syntyy tasa-arvoisesta ja kaikkia kunnioittavasta, ihmisarvoisesta kohtelusta toisia kohtaan. Tasa-arvon edistämiseksi maailmassa tarvitaan muutakin kuin kauniita puheita. Tuulalla on sitkeyttä ja neuvottelukykyä edistää tavoitteita, joihin pääseminen ei ole helppoa. Myös Suomessa on tehtävä edelleenkin tasa-arvon edistämiseksi tekoja, jotta kaikilla olisi samanlaiset mahdollisuudet nauttia turvallisesta elämästä. Näitä turvallisuutta lisääviä ja tasa-arvoa eteenpäin vieviä tekoja Tuula on tehnyt niin työssä, poliittisessa toiminnassa kuin harrastuksissa. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa vaaditaan kykyä neuvotella, reagoida, priorisoida ja ajatella Suomen ja suomalaisten etua. Näitä taitoja Tuulalta löytyy.
  4. Tuulan arvot ja asenteet näkyvät rehellisesti niin presidentinvaalikampanjassa ja aikaisemmassa työskentelyssä. Hän ei yritä häivyttää periaatteitaan minkään kansanliikkeen tai pääomasijoittajien taakse. Tuulalle ihmisarvo on jakamaton, siksi hän ei pimitä tavoitteitaan, ei näyttele joka alan asiantuntijaa eikä uskottele kansalaisille olemattomia kauhukuvia. Tuula haluaa, että kaikilla on mahdollisuus elää, asua, opiskella ja tehdä työtä hyvinvoivassa Suomessa. Hän kertoo rehellisesti oman tarinansa ja kannustaa myös muita suomalaisia siihen.

Näillä perusteilla minun valintani on Tuula.

Terveisin Sirkka-Liisa Kähärä