Nyt on aika herätä: 3 syytä, miksi äänestää demari eduskuntaan!

Eduskuntavaalit tarkoittaa 200 ihmisen valintaa päättämään siitä, kuinka Suomea johdetaan seuraavat neljä vuotta. Ei ole yhdentekevää, ketä nämä 200 valituksi tulevaa kansanedustajaa ovat. He ovat avainasemassa siinä, millaisia lakeja säädetään ja mihin rahaa suunnataan. Nyt ei ole aika nukkua vaan olla hereillä asioissa, jotka vaikuttavat jokaisen meidän elämään.

Viimeisen neljän vuoden ajan vallalla ollut keskusta-oikeistolainen enemmistöhallitus on tehnyt politiikkaa, joka on johtanut eriarvoisuuden lisääntymiseen Suomessa. Porvarihallitus on määrätietoisesti murentanut hyvinvointiyhteiskuntaa, ja minusta nyt on aika laittaa sille stoppi. Ei yhteiskuntaa voi kehittää niin, että uudistusten maksajaksi joutuu vain osa ihmisistä ja varsinkin ne, jotka ovat jo valmiiksi heikommassa asemassa. Oletko kanssani samaa mieltä?

 

1. Demarina minä haluan kehittää Suomea niin, että jokainen ihminen pärjää palkallaan.Työelämää on kehitettävä yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa, ei uhkailemalla ja pakottamalla. Meidät työntekijät pitää nähdä voimavarana, ei pelkkänä kulueränä. Ei enää uusia kikyilyjä työajanpidennyksineen ja lomarahat kuuluvat kaikille.

 

2. Demarina minä olen sitä mieltä, että koulutus kuuluu kaikille. Osaamisen edellytyksistä on huolehdittava, koska sillä varmistetaan meille kaikille elämisen eväät ja tasa-arvoisempi yhteiskunta. Oppivelvollisuutta on laajennettava ja opetuksen resursseista on huolehdittava.

 

3. Demarina minä haluan olla varmistamassa kohtuuhintaisten kotien rakentamista ihmisille. Eduskunnassa tehtävillä päätöksillä voidaan edistää sitä, että asuinalueilla on palvelut kunnossa ja terveyspalveluiden piiriin pääsee jokainen helposti. Mielestäni ihmisten jatkuva pompottelu paikasta toiseen on loputtava.

 

 

Miksi juuri nämä kolme syytä äänestää demaria?

Siksi, että Sipilän hallitus on leikannut pienituloisilta ja heikko-osaisilta ja käyttänyt työkaluinaan muun muassa pakkoa sekä sanelua. Työttömyysturvan varassa elävien asemaa on kurjistettu aktiivimallilla. Työnantajien maksuja on siirretty työntekijöiden maksettavaksi ja työntekijöiden irtisanomissuojaa on uhattu heikentää.

Siksi, että porvarihallitus, pönkittäessään omaa asemaansa ja edistäessään omia sekä yritysmaailman etuja, unohti tulevaisuuden. Lapset, nuoret ja koulutuksen merkityksen. Ammatillinen koulutus on ajautunut kriisin ja koulutusleikkaukset ovat heikentäneet oppimista ja sivistystä. Koulutus ei ole enää työpaikan saamisen tae ja työpaikka ei enää takaa sitä, että palkalla pärjää.

Siksi, että viimeisten vuosien aikana eduskunnassa tehdyt päätökset ovat heikentäneet ihmisten turvallisuudentunnetta. Vaikeudet toimeentulossa kallistuvien asumiskustannusten vuoksi, palveluiden rapautuminen ja terveyspalveluiden sote-sotku ei kohtele tavallisia ihmisiä oikeudenmukaisesti.

 

Vain äänestämällä voi vaikuttaa!

Meillä on eduskuntavaaleissa mahdollisuus käyttää meille annettua valtaa.  Äänestämällä voi vaikuttaa siihen, mitkä asiat ovat on politiikan ytimessä seuraavat neljä vuotta. Raha vai ihminen, kovat arvot vai inhimillisyys? Älä nuku vaan herää vaikuttamaan viimeistään nyt!

Minusta nyt on aika ottaa suunta kohti inhimillisempää, tasa-arvoisempaa ja reilumpaa Suomea. Sitä minä haluan olla sosialidemokraattisena kansanedustajana edistämässä.
Anna tukesi ja osoita se äänestämällä Sirkka-Liisa Kähärä, 293, SDP, Uusimaa.

 

Sirkka-Liisa Kähärä
kaupunginvaltuutettu, eduskuntavaaliehdokas
Eduskuntavaalit ennakkoäänestys 3.-9.4.2019 ja varsinainen äänestyspäivä 14.4.2019.