Uusi vuosi ovella – Lupauksia ja toiveita ilmassa

On taas se aika vuodesta, kun moni tekee uudenvuodenlupauksia itselleen ja läheisilleen.  Osa toivoo muutosta sanomalla sen ääneen ja osa hiljaisesti mielessään.  Osa ryhtyy laihduttamaan, osa lupaa jättää työt työpaikalleen ja osa lupaa opiskella enemmän. Osa tekee lupaukset tosissaan asetetun tavoitteet väliportaat jo mielessään suunniteltuina. Osa lupaa jotain julkisesti, kuvitellen lupauksensa pitävän paremmin ja helpommin saavuttavan tavoitteensa. Osa toivoo muutosta sanomalla sen ääneen, osa hiljaisesti mielessään.

Lupaan..

Itse voisin luvata vuodelle 2019 ja saman tien myös tuleville vuosille seuraavia asioita: Pidän huolen itsestäni. Olen armollinen itselleni, vaadin itseltäni vähemmän. Huolehdin terveydestäni sekä muistan levätä kaiken touhun keskellä. Annan enemmän aikaa ja rakkautta läheisilleni, unohtamatta kaikkea niitä hyviä tekoja ja sanoja, joita heiltä olen saanut.

En suurentele huoliani ja murheitani, sillä kun hetken asiaa miettii, niin omat asiat ovat todella hyvin. Tarkastelinpa asiaa läheltä tai kauempaa. Ympärilläni on ihmisiä ilman työtä, toimeentuloa tai asuntoa. On sairautta, taloudellisia huolia, murheita ja surua. Maailmassa on ihmisiä, joilla ei ole tietoa seuraavasta ateriasta, asunnosta, työstä tai oikeudesta käydä koulua.  On sorrettuja sekä nälkää näkeviä lapsia ja heitä, jotka eivät ole rauhaa koskaan kokeneet.

Siksi on katsottava ulospäin. On uskottava ihmisiin, joilla on sanottavaa, kykyjä ja taitoja tehdä asioita toisten hyväksi ja ihmisiin, joilla on halua ja tahtoa vaikuttaa yhteiskuntaan. Maailmaa voi muuttaa paremmaksi.

Haluan itse olla nykyistä tiiviimmin osa tätä joukkoa, jossa tärkeintä on yhdessä tekeminen tärkeiden tavoitteiden saavuttamiseksi, toisten kuunteleminen ja ihmisten arjen parantaminen. Minä haluan kansanedustajaksi vuonna 2019.

Oikein hyvää Uutta Vuotta 2019!

Sirkka-Liisa Kähärä