Vapaaehtoistyö kantaa – iloa vanhuksille lämpimillä ponchoilla

Rekolan Raikkaan puheenjohtaja, koivukyläläinen eduskuntavaaliehdokas Sirkka-Liisa Kähärä lahjoitti lämpimiä ponchoja Marjatta-Säätiön vapaaehtoisten pyörittämän Porinapirtin osallistujille.

Marjatta-Säätiö tarjoaa Koivukylässä Vantaalla palveluita, senioriasumista ja hoivaa vanhuksille. Yksi sen  toimintamuodoista on säätiön ympärille rakentunut vapaaehtoistyö. Se tarjoaa asiasta kiinnostuneille mahdollisuuden valita oma tapansa olla mukana vanhusten arjessa. Yksi vapaaehtoisten järjestämistä toiminnoista vanhuksille on Porinapirtti-olohuone, joka on kokoontunut jo 6 vuoden ajan.

Porinapirtin vapaaehtoisista monet ovat mukana muissa alueen seuroissa ja yhdistyksissä. Rekolan Raikkaan puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärälle Marjatta-Säätiön vapaaehtoistyö on tuttua.

“Vapaaehtoistyön merkitys vanhusten hyvinvoinnin tukena on suuri. Porinapirtin ja Marjatta-Säätiön tueksi tehtävä vapaaehtoistyö tuo koko Koivukylään hyviä vaikutuksia. Se antaa ihmisille luontevan paikan vuorovaikutukseen ja mahdollisuuden auttaa. Vapaaehtoistyö on tapa tehdä hyvää oman asuinalueen asukkaiden eteen”, Kähärä pohtii.

“Eri ikäisten vantaalaisten kohtaaminen on tärkeää. On kyse sitten vastauksien antamisesta, toivon luomisesta tai hyvinvoinnin parantamisesta. Minulla oli ilo lahjoittaa lämpimiä ponchoja porinapirttiläisille. Ne antoivat monille hyvää mieltä”, Kähärä kertoo.

Porinapirtin vapaaehtoiset myös ulkoilevat vanhusten kanssa. Kähärän mielestä on hienoa, että vanhusten liikkumista edistetään. Sillä on hyviä vaikutuksia terveyteen.

“Liikunnan iloa ja riemua on oltava saatavilla kaiken ikäisenä.  Urheiluseura Rekolan Raikas tietää tämän asian tärkeyden. Oma seuramme täyttää ensi vuonna 90 vuotta. Vireä yhdeksänkymppinen ymmärtää ja ottaa huomioon eri-ikäiset harrastajaryhmät ja tarpeet”, hän toteaa.

Lahjoitetut ponchot valmistuivat vapaaehtoistyönä

Porinapirtin osallistujat yllättyivät iloisesti perjantaina 12.10., kun yhtenä ohjelmanumerona lahjoitettuja ponchoja arvottiin käyttöön. Ajatus vanhusten ilahduttamisesta lämpimin tuottein syntyi Paula Kaunismäelle. Hänkin on mukana Rekolan Raikkaassa ja toimii Porinapirtin vapaaehtoisena.  Apuun pyydettiin Sirkka-Liisa Kähärän eduskuntavaalikampanjan tukijoukkoja, jotta ponchojen valmistukseen tarvittavat materiaalit saatiin kerätyksi.

“Yhteisvoimin saimme nämä 19 ponchoa aikaiseksi. Ihmiset lahjoittivat tarpeettomiksi katsomiaan vilttejä. Ne pestiin, kunnostettiin ja sen jälkeen niistä ommeltiin hartioille helposti pujotettavat ponchot. Toisille tarpeettomista tuli toisille tärkeitä. Viltit pääsivät jatkamaan elämäänsä hiukan uudessa muodossa ja vanhukset saivat syksyn viileyteen lämpöä hartioille”, Kaunismäki kerto