Viisi vinkkiä hyvään lomaan

Kesän ja lomailun myötä innostuin itsekin kirjaamaan ylös  lomalaisille viisi omaa vinkkiäni lomailuun.  Lue, löhöä, liiku, lämmittele ja laula niin pääset jo mukavasti rentoutumisen alkuun!

Minulla alkoi muutama päivä sitten kesäloma. Lehdet ovat pullollaan hyvän loman vinkkejä, joten minäkin laitan tähän omani. Toivottavasti niistä on iloa sinullekin!

1. Lukeminen – ilman pelkoa yöunien vaarantumisesta
Mieluisten kirjojen lukeminen kuuluu lomaan. Työaikana tulee paljon luettua muuta materiaalia, joten kirjoihin, varsinkaan hyviin, en uskalla tarttua, koska hyvän kirjan parissa yöunet vaarantuvat. Lomalla ahmin dekkareita samoin kuin hyvää romanttista, historiallista tarinaa.

2. Lepo ja löhöily – valinnanvapaus toteutuu uniajoissa
Varsinkin loman ensimmäiset päivät kuluvat nukkuessa ja löhöillessä myös päivällä. Ihaninta lomalla on se, kun voi mennä nukkumaan silloin, kun nukuttaa ja nukkua niin pitkään kuin haluaa. Hyvä uni on kuin rahaa säästöön laittaisi, valitettavasti se tuppaa aina työn touhussa unohtumaan.

3. Liikunta – loma-aamujen paras herättäjä
Lomalla on aikaa harrastaa liikuntaa juuri silloin  kuin haluaa  ja niin paljon kuin haluaa. Lomallani harrasta liikuntaa lähes päivittäin. Kesä on myös oivaa aikaa kokeilla uusiakin liikuntatapoja. Mitään huippusuorituksia ei tarvitse tehdä, kunhan tulee hyvä olo, lihakset rasittuvat ja hiki hieman virtaa. Minä tykkään eniten liikkua aamuisin, silloin on rauhallista ja aikaa ajatella.

4. Lämpö – varavirtaa valohoidosta kylmää ja kosteaa varten
Lämpöä on lomalla saatava. Kylmää, tuulta ja kosteutta pääsee nauttimaan ihan riittävästi muina vuoden aikoina, joten jaksamisen kannalta lämpö ja aurinko ovat minulle tärkeitä. Huomaan, että kun ikää tulee lisää, viihdyn yhä paremmin lämpimässä. Kuinkahan kauan tätä kestää?

5. Laulaminen – musiikista nauttiminen rentouttaa
No, tähän voisi tietysti lisätä musiikin. Laulu ilman musiikkia on minun tapauksessani kauheaa raakkumista. Musiikki rentouttaa ja saa liikkeelle, lisäksi sitä on aikaa kuunnella paljon enemmän lomalla. Jos vielä voin laulaa sydämeni kyllyydestä, niin mikäs sen ihanampaa. Joten lomaan kuuluu ehdottomasti 1-2 musiikkifestaria. Tänä vuonna ne ovat Tikkurilan Festivaalit ja Valkeakosken Työväen Musiikkitapahtuma. Nähdäänkö siellä?

Hyvää ja rentouttavaa heinäkuuta!

Sirkka-Liisa ”Siku” Kähärä