Ystävyys kantaa ja on terveellistä!

Ystävät ovat yksi oman elämäni suurimmista voiman ja tuen lähteistä. Ilman omia ystäviäni en olisi se ihminen, joka nyt olen.

Hyvä ystävä toimii peilinä omille ajatuksille, auttaa näkemään murheidenkin toiselle puolelle ja tukee silloin kuin omat voimat eivät riitä.

Ystävyyssuhteet muuttuvat elämän varrella. Osa lapsena syntyneistä ystävyyksistä saattaa jäädä taa, mutta niitä muistellessa vielä tänäkin päivänä hymyilyttää. Nuoruusiän ystävyyssuhteissa kasvetaan usein yhdessä aikuisiksi. Opetellaan kompastelemista ja etsitään sitä, mitä meistä aikuisina mahdollisesti tuleekaan.

Oman urheilutaustani myötä sekä myöhemmin järjestötoiminnan kautta olen saanut elämääni monta ihanaa ystävää. Sekin on osoitus siitä, että harrastustoiminta kannattaa. Se antaa elämyksiä, kasvattaa ja vahvistaa sosiaalisia taitoja.  Siksi toivon, että jokaisella meistä olisi mahdollisuus ainakin yhteen harrastukseen. Ja toivon, että harrastaminen ei jää rahasta kiinni.

Yksinäisyyttä vastaan on mahdollista taistella

Kasvavaa ihmisten yksinäisyyttä vastaan on mahdollisuus taistella. Pääkaupunkiseudun lähiöissä on paljon yksinäisiä vanhuksia, muualta muuttaneita lapsiperheitä ja sinkkuja työssässäkäyviä, jotka eivät välttämättä ole löytäneet ystäviä tai pystyneet luomaan tukiverkostojaan kantaviksi. Harrastuksen kautta ja avulla voi oppia uusia taitoja ja saada ystäviä. Lisäksi esimerkiksi löydetty liikuntaharrastus edistää terveyttä. Ystävyyssuhteet lisää hyvinvointia ja torjuvat pahoinvointia sekä syrjäytymistä.

Siksi minä haluan, että lähiöt, joissa asumme ja asuinalueemme, joissa elämme muuttuisivat entistä enemmän eri ikäisten ja eri elämäntilainteissa olevien ihmisten kohtaamispaikoiksi. Paikoiksi, joissa ystävyyssuhteet syntyvät, vahvistuvat ja kehittyvät elämän eri vaiheissa. Esimerkiksi leikkipuistoihin voidaan lasten ja nuorten leikkivälineiden lisäksi rakentaa myös aikuisille sopivia levähdyspaikkoja ja liikuntavälineitä. Silloin leikkipuistojen kävijämäärä laajenee ja tutustuminen toisiin voi alkaa helposti, läheltä omaa kotiovea. Miltä tämä kuulostaisi sinusta?

Iloista Ystävänpäivää!

Sirkka-Liisa Kähärä

Lue aiemmat kirjoitukseni aiheista:
Harrastamisen hintalappuun 0-euroa
Mummot puistoon!

Tule mukaan #siku2019-kampanjaan